Δωρεάν Βιωματική βιβλιοπαρουσίαση Μη Βίαιης Επικοινωνίας Για Γονείς και Δασκάλους

April 19, 2017

Παρασκευή 21/4/17 4:30-7:30 – Μην το χάσετε! Μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 25879119.


Dear Friends,

On Friday the 21st April, from 4:30 -7:00pm, Xenia Tsolaki Metaxa Private Institute has opened the Seminar Room to Giorgos Tsitsiringos who is in Cyprus from Thessaloniki. What a beautiful opportunity for us to be able to share with him a Life work of translating into Greek, Marshall Rosenberg’s book on Nonviolent Communication (NVC), bringing to the Greek-speaking world tools to nurture compassionate relationships.

At the heart of Marshall’s work is Empathy and Giorgos will run an interactive workshop on his book at our Institute. The workshop will be in Greek (translation if needed). Below is a summary of his work.

You are welcome to join us for this FREE workshop! Please register at 25316015 / 25879119 by Thursday 20/4/17.

Thank you Giorgos for giving us the opportunity…Βιωματική βιβλιοπαρουσίαση Μη Βίαιης Επικοινωνίας:

«Δεν επικοινωνώ με το παιδί μου όπως θα ήθελα. Πολλές φορές δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμπεριφέρεται έτσι και, όταν το ρωτάω, δεν μου απαντάει…»
«Ο άντρας μου δεν με ακούει. Όταν πάω να του μιλήσω για το πώς νιώθω, παραμένει βουβός ή αλλάζει θέμα…»
«Είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου. Όποτε κάνω λάθος, με τιμωρώ με αυστηρά λόγια και δεν ξέρω κάποιο τρόπο να το σταματήσω αυτό…»
Η ζωή μας στην οικογένεια, τη δουλειά και τις κοινωνικές μας συναναστροφές χρωματίζεται από τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους. Πολλές φορές, η δυσκολίες στην επικοινωνία μάς οδηγούν στο να αναλώνουμε την ενέργειά μας σε αχρείαστες συγκρούσεις. Άλλες πάλι φορές, δεν ξέρουμε τον τρόπο να εκφράσουμε τόσο αυτά που μας ενοχλούν όσο και αυτά που εκτιμούμε στη συμπεριφορά των ανθρώπων μας.

H Μη Βίαιη Επικοινωνία (Nonviolent Communication) είναι μια διαδικασία που μας βοηθά να αντιληφθούμε, να εντοπίσουμε και να διαχειριστούμε τη βία που δεχόμαστε και ασκούμε καθημερινά, τόσο από και προς τους άλλους όσο και προς τον εαυτό μας. Ο σκοπός της είναι σταδιακά να μας απελευθερώσει συναισθηματικά, έτσι ώστε να μπορούμε να ζήσουμε πέρα από την ενοχή, τη ντροπή και το φόβο.
Η διαδικασία αυτή εστιάζει στις βαθύτερες ανάγκες μας και τα συναισθήματα που βιώνουμε ανά πάσα στιγμή κι έτσι μας βοηθά να συνυπάρχουμε με τους άλλους με τρόπο που κάνει τη ζωή πιο όμορφη για όλους.

Πού μπορεί να μας βοηθήσει;
Σε κάθε είδους σχέση.
Η Μη Βίαιη Επικοινωνία μας βοηθά να εκφράσουμε πλήρως όσα έχουμε μέσα μας με έναν τρόπο που διευκολύνει τους αποδέκτες να ακούσουν όχι μόνο όσα μας δυσαρεστούν αλλά και όσα μας κάνουν χαρούμενους.
Ταυτόχρονα, μας διδάσκει έναν τρόπο να ακούμε τους άλλους πραγματικά, με την καρδιά μας και όχι μόνο με τα αυτιά ή το μυαλό. Μαθαίνουμε να είμαστε εκεί για τους άλλους χωρίς να παίρνουμε προσωπικά αυτά που λένε και χωρίς να μπερδεύουμε τα δικά μας συναισθήματα με τα δικά τους.
Η πιο σημαντική όμως υπηρεσία της Μη Βίαιης Επικοινωνίας ίσως είναι στη σχέση μας με τον εαυτό μας. Αργά αλλά σταθερά, όσο μιλάμε αυτή τη γλώσσα, αποκαλύπτουμε όλο και περισσότερο την καρδιά μας, όχι μόνο στους άλλους αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό. Οι επικρίσεις και η τιμωρητέα διάθεση που δείχνουμε προς εμάς τους ίδιους μειώνεται, ενώ εκπαιδευόμαστε ξανά στο πώς να συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας με όση αγάπη και τρυφερότητα δείχνουμε στους πιο αγαπητούς μας ανθρώπους.

Σε ποιους απευθύνεται;
Σε γονείς, συντρόφους, εκπαιδευτικούς, στελέχη επιχειρήσεων, διαμεσολαβητές, θεραπευτές, μέλη συλλογικοτήτων, ειρηνοποιούς, συντονιστές ομάδων.
Στην πράξη απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να απελευθερώσει τις σχέσεις του από το κουραστικό παιχνίδι του «Ποιος έχει δίκιο» και να βιώσει τη ζωή μέσα από την οπτική της αρμονικής συνύπαρξης και της αφθονίας.

Στη βιωματική αυτή παρουσίαση θα μιλήσουμε για την μέθοδο της Μη Βίαιης Επικοινωνίας, θα παρουσιάσουμε το βασικό βιβλίο του Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ, δημιουργού αυτής της προσέγγισης, Μη Βίαιη Επικοινωνία, Η γλώσσα της καρδιάς (εκδ. Κοντύλι, μετάφραση Γ. Τσιτσιρίγκου) και θα κάνουμε ασκήσεις, ώστε να πάρουμε μια πραγματική γεύση του τι είναι αυτή η προσέγγιση και πού μπορεί να μας ωφελήσει.
O Γιώργος Τσιτσιρίγκος συντονίζει εκπαιδεύσεις στη Μη Βίαιη Επικοινωνία εδώ και 6 χρόνια. Βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επίσημης πιστοποίησης στο Nonviolent Communication από το διεθνές Κέντρο Μη Βίαιης Επικοινωνίας (CNVC).

Δείτε μια συνέντευξη του Γιώργου εδώ:


Διαβάστε περισσότερα για τη Μη Βίαιη Επικοινωνία στο http://non-violence.gr/ και στο http://www.cnvc.org/